Nieuws

Reactie op besluit Openbaar Ministerie
22 februari 2018
VSK heeft kennisgenomen van de beslissing van het Openbaar Ministerie om de beschuldigingen van mevrouw Ficq niet te onderzoeken.
Vereniging Nederlandse Sigaretten- en Kerftabakfabrikanten lanceert eigen nieuwsportaal
11 april 2017
De Vereniging Nederlandse Sigaretten- en Kerftabakfabrikanten (VSK) lanceert vandaag haar eigen nieuwsportaal: newsroom.vsk-tabak.nl. In deze Newsroom brengt de vereniging nieuwsberichten bijeen die betrekking hebben op de tabaksbranche, uit binnen- en buitenland.
Aangifte bij Openbaar Ministerie tegen tabaksfabrikanten
3 oktober 2016
Wij hebben uit de media vernomen dat mr. Ficq op 29 september 2016 bij het Openbaar Ministerie aangifte heeft gedaan tegen een aantal tabaksfabrikanten.
Illegale sigarettenconsumptie daalt verder: gematigd accijnsbeleid en inspanningen douane werpen vruchten af
7 juni 2016
Den Haag, 8 juni 2016 - In 2015 is de consumptie van het aantal illegale sigaretten verder afgenomen. Dat constateert KMPG in het jaarlijkse rapport dat is opgesteld in opdracht van de gezamenlijke tabaksindustrie* en 30 Europese landen beslaat.
Australisch experiment: plain packaging werkt niet
7 juni 2016
Op 31 mei is het World No Tobacco Day. De gezondheidsorganisaties in Nederland zullen op die dag pleiten voor de introductie van Plain Packaging of 'gestandaardiseerde verpakkingen’, dat wil zeggen tabaksverpakkingen zonder enige vorm van merkuiting of branding.
Voorgenomen aangifte tegen de tabaksindustrie
28 april 2016
De producenten en importeurs van sigaretten en shag, vertegenwoordigd door de Vereniging Nederlandse Kerftabakindustrie en de Stichting Sigarettenindustrie alsmede Philip Morris Benelux, hebben kennis genomen via de media van het voornemen van advocaat Bénédicte Ficq om aangifte te doen tegen de tabaksindustrie. Wij volgen de ontwikkelingen en onthouden ons in dit stadium van verder commentaar.
De Nederlandse schatkist verliest 192 miljoen euro aan illegale tabakshandel
27 juni 2015
In 2014 was 6,7% van alle gerookte sigaretten in Nederland illegaal. De staat liep daarmee maar liefst zo’n 192 miljoen euro aan inkomsten mis. Dat blijkt uit een Europees rapport van KPMG dat vandaag gepubliceerd werd.
Geen herstel in grensverkeer shagverkopen
29 september 2014
40% van de inwoners van het Nederlandse-Belgische grensgebied koopt shag over de grens.

NEWSROOM VSK