Vereniging Nederlandse Sigaretten- en Kerftabakfabrikanten lanceert eigen nieuwsportaal

11 april 2017

DEN HAAG – De Vereniging Nederlandse Sigaretten- en Kerftabakfabrikanten (VSK) lanceert vandaag haar eigen nieuwsportaal: newsroom.vsk-tabak.nl. In deze Newsroom brengt de vereniging nieuwsberichten bijeen die betrekking hebben op de tabaksbranche, uit binnen- en buitenland.

De digitale Newsroom komt voort uit een behoefte van de leden van VSK om nieuwsberichten over tabak, tabakgerelateerde onderwerpen en aanverwante dossiers op een centrale plek te verzamelen en te ontsluiten voor media, overheid, politiek en samenleving. Geïnteresseerden kunnen zich tevens via de Newsroom aanmelden voor een wekelijkse nieuwsbrief, waarin opmerkelijke actualiteiten uit de tabakssector naar voren komen.

Vernieuwingen in de branche, zoals ontwikkelingen op het vlak van Next Generation Products die bijdragen aan het beperken van de risico’s die verbonden zijn aan tabaksconsumptie, nemen een centrale plaats in binnen de Newsroom. Ook de internationale strijd tegen illegale handel en namaak van tabaksproducten is een thema waar binnen de Newsroom uitgebreid aandacht aan wordt besteed.

Gezaghebbende bronnen
Met de Newsroom maakt de VSK deze berichtgeving over deze onderwerpen, gebaseerd op gezaghebbende bronnen in binnen- en buitenland, transparant en toegankelijk voor geïnteresseerden in de branche, de politiek en in de media. Jan-Hein Sträter van VSK is verheugd over de lancering van het nieuwe, digitale mediakanaal. ,,Er wordt wereldwijd heel veel geschreven over onze branche, waarvan maar een beperkte hoeveelheid de Nederlandse media haalt. Met deze Newsroom verbreden we de blik op de berichtgeving over tabak en de branche.”

De Vereniging Nederlandse Sigaretten- en Kerftabakfabrikanten is begin 2017 ontstaan uit het samengaan van de Stichting Sigarettenindustrie en de Vereniging Nederlandse Kerftabakindustrie en richt zich op het voeren van een constructieve dialoog met alle stakeholders: overheid en politiek, media en het publiek.

De VSK telt vijf leden: British American Tobacco, Heupink & Bloemen Tabak, Landewyck Tabak Holland, Japan Tobacco International en Van Nelle Tabak (onderdeel van Imperial Tobacco).

Delen:  WhatsApp

Terug Meer nieuwsberichten

NATIONALE SMOKKEL MONITOR